Det islamistiska partiet Hizb ut-Tahrir uppmanar till jihad mot Israel och går till attack mot journalister. Gruppens mål är att utlysa ett muslimskt kalifat i Sverige…

“En ockupation löses med jihad! Vi går mot seger inshallah!” och “Denna kampen är en kamp mellan muslimer och resten av världen” skanderade en av Hizb ut-Tahrir talare mitt i centrala Stockholm.

Hizb ut-Tahrirs möten är alltid könssegregerade vilket innebär att kvinnorna och männen separeras med hjälp av ett avspärrningsband. När Insikt24 försökte intervjua kvinnorna hänvisades vi till männen.

På slutet blev en islamist gripen efter att han hade försök misshandla @assarchristian och mannen är redan delgiven misstanke om försök till misshandel.

💡 VILL DU STÖDJA VÅRA REPORTAGE? Teckna en prenumeration på Insikt24 för 69 kr/mån: https://insikt24.se/stod. Det går även bra att swisha 350 kr till 123 524 6871 för en halvårsprenumeration.

➡️ LÄS MER om Hizb ut-Tahrirs möte vid Odenplan här: https://insikt24.se/slamister-uppmanar-till-jihad-och-gar-till-attack-mot-media/

Dela klippet

På INSIKT-TV hittar du VIDEOREPORTAGE.
Läs fördjupande artiklar på Insikt24.se!