Kryptovalutan är ett av de senaste årtiondets stora fenomen, både på gott och ont. Tekniken har skapat stor uppståndelse och fått mycket uppmärksamhet för dess innovativa teknik, och det har även skapats en hel del kringliggande teknik.

Du har säkerligen hört talas om automatiska program som köper och säljer kryptovaluta, eller hur? Programvaran har algoritmer som följer kryptomarknaden, och investerar sedan dina pengar utifrån dina egna preferenser.

Med tanke på att tekniken fortfarande ligger i sin linda finns det självklart många bedrägerier, men det finns även många seriösa och legitima alternativ.

Hur du vet att en automatisk kryptohandlare är pålitlig

För att veta om en automatisk kryptohandlare är pålitlig eller inte bör du exempelvis kolla på följande parametrar:

Har den bra eller dåliga recensioner?

En av de första sakerna som du bör kolla på är huruvida programvaran har bra eller dåliga recensioner. Dåliga recensioner är självklart ett dåligt tecken, men så är även fallet om tjänsten endast har 5-stjärna omdömen. De mest pålitliga aktörerna har vanligtvis ganska blandade omdömen som dock på det stora hela lutar åt det positiva hållet.

Verkar tjänsten vara för bra för att vara sann?

Ibland kan det vara enkelt att avgöra om tjänsten är för bra för att vara sann, men ibland är det aningen mer subtilt. Därmed bör du studera deras hemsida och tjänst för att skapa dig en rättvis uppfattning om huruvida tjänsten faktiskt är för bra för att vara sann eller inte.

Hur många användare mjukvaran?

Vissa hemsidor skriver hur många som använder mjukvaran. Ta den siffran med en nypa salt, åtminstone hos de hemsidor som du inte riktigt vet om de går att lita på. Försök att få siffran bekräftad från andra källor, t.ex. respekterade och pålitliga bloggar eller hemsidor.

Vilka villkor och regler gäller?

Läs alltid igenom de regler och villkor som finns hos tjänsten. Dessa finns i regel alltid att hitta på hemsidan. Läs igenom samtliga punkter och be om hjälp om du kommer till en punkt som du inte riktigt förstår.

Exempel på säkra automatiska kryptohandlare

En av de mest kända tjänsterna är Bitcoin Pro. Den har testats av otaliga människor runt om i världen, och även om alla inte gillar den, är företaget som driver tjänsten pålitligt. De kommer inte att sno dina uppgifter eller pengar, något som mycket väl är möjligt hos de lite mindre pålitliga aktörerna.

Därmed kan Bitcoin Pro vara ett bra alternativ att titta lite närmare på om du är intresserad av dessa typer av tjänster. Men vi rekommenderar att du jämför några olika varianter för att se vilken som passar bäst för dig. Glöm dock inte bort att verkligen kontrollera att den tjänst som du fastnar för är pålitlig och säker.

Dela klippet

På INSIKT-TV hittar du VIDEOREPORTAGE.
Läs fördjupande artiklar på Insikt24.se!