🛑 EXAKT24 GRANSKAR DEN SVENSKA EXTREMVÄNSTERN

👉🏻🙍🏻‍♂️ I höstas gjorde AFA flera hembesök hos opinionsbildaren @assarchristian.

👮🏻‍♂️🏘 Polisens kopplades snabbt in och utförde en husrannsakan hos AFA-ledaren Tor Ahlsén som nu är misstänkt för skadegörelsen mot Christian.

👨🏻‍💻🔎 Vi har granskat den vänsterextrema terrormiljön och kommer att dra fram flera AFA-terrorister i ljuset.

📺 MISSA INTE ⤵️
Imorgon kl 16:00 släpper vi den första delen och djupdyker i kretsarna kring terrorledaren Tor Alsén.

🛑  HÄR ÄR SJUKSKÖTERSKAN SOM LEDER DET VÄNSTEREXTREMA TERRORNÄTVERKET

Politiskt våld har länge varit vanligt i Göteborg och nya generationer av vänsterextremister tar gång på gång över efter den äldre generationen. Dagens terroraktivister samverkar med de ledande aktivisterna från Göteborgskravallerna 2001 och det finns kopplingar mellan dessa och den på ytan parlamentariska vänstern. Exakt24 kan nu exponera några av de nu aktiva terroristerna som i olika poddar propagerar för terror och även utför politiskt våld. Efter att ha fått stor räckvidd i sociala medier ådrog sig Christian Peterson AFA:s uppmärksamhet, Christer är en ung journalist och opinionsbildare som är aktiv på Exakt24 och i det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige. Det skulle visa sig få konsekvenser för hans familj eftersom AFA lade ut Christians och hans familjs personuppgifter på nätet. Under hösten 2020 attackerades den bostad där Christian bor tillsammans med sin ensamstående mamma och lillasyster vid fyra tillfällen av vänsteraktivister som sprayade hatiska budskap på fasaden. De förstörde även Christians mammas bil så att hon inte kunde ta sig till arbetet. Den sista gången blev de dock påkomna på bar gärning och tog till flykten när Christian jagade efter de två personerna. Paret tog till flykten i en grå Volkswagen Polo som tillhör Tor Alsén som nu är misstänkt för skadegörelse mot Christian Peterson. Polisen inledde snabbt en förundersökning och gjorde husrannsakan i Tor Alséns lägenhet där mobiltelefoner och datorer som tillhör terrornätverket beslagtogs. Detta fick till följd att deras poddsändningar inte längre kunde genomföras, men även viljan att sprida propaganda avtog så kraftigt att de medlemmar i nätverket som nu utreds raderade sina konton på sociala medier. Alsén är förhörd och delgiven misstanke om brott och de skadeståndskrav som uppstått till följd av hans agerande.

Tor har länge gjort sig oanträffbar genom att folkbokföra sig på en skenadress mitt ute i skogen där även andra vänsterextremister har skrivit sig. Med anledning av detta är han nu också misstänkt för folkbokföringsbrott.

Med hjälp av Tors pappa lyckades Exakt24 få reda på var Tor arbetar och hans verkliga adress. Det visade sig att Tor är sjuksköterska vid Sahlgrenska sjukhuset. Det kan tyckas överdrivet att kalla den här gruppen för terrorister med anledning av de brott de är dömda eller misstänkta men ambitionerna är betydligt högre än så. I ett poddavsnitt talar Tor om att döda sina chefer, i andra om att knivhugga borgerliga ungdomspolitiker och uppmanat till mord på kristdemokraten Per Gudmundsson. Uppmaningar till sprängdåd och mordbränder förekommer också i poddarna. Tor är alltid maskerad när han deltar i våldsamma aktiviteter som upplopp i Grekland 2013 och en AFA-demonstration i Stockholm 2019. Han kan därför vara mycket mer aktiv än vad som framgår av de spår han har lämnat efter sig. Tor använder sin fritid till att förbereda sig för våldsdåd. Han har länge tränat och tävlat i kickboxning och vid minst ett tillfälle blivit diskad för sitt aggressiva uppträdande. När Exakt24 talar med ägaren till Iron Man Kickboxning i Majorna om Tors brottslighet förklarar han att Tor inte längre är välkommen och att man kommer att utreda om det finns fler extremister som tränar på klubben.

Direkt efter den sista attacken mot Christians mammas hus sjukskrev sig Tor och raderade alla sina sociala medier. När han kom tillbaka i tjänst åkte han efter varje pass hem till den tidigare dömde aktivisten Jens Wingren från Revolutionära Fronten och den avsomnade vänstertidningen Fria Tidningen. Där gömde han sig för polisen i flera dagar.  Där stod även den bil han använde vid det senaste attentatet parkerad. Revolutionära Fronten var en extremt våldsam organisation under mitten av 2010-talet som gjorde sig ökänd för att brutalt misshandla meningsmotståndare och förstöra deras hem. Filmer på detta lades upp på nätet.Jens Wingren har fortsatt förföljelsen av Christian. Han har försökt följa efter honom på stan men avlägsnat sig när Christian börjat filma honom. Jens är mån om att undvika uppmärksamhet från media och polisen. När han kopplades till polisutredningen mot Tor tog Jens bort deras gemensamma podcast ”Bilda Kedjor”, där en rad andra AFA-terrorister har intervjuats. I början av 2021 bytte Tor adress till en lägenhet i Biskopsgården tillsammans med sin flickvän, i själva verket bor han nu i Masthugget. I lägenheten i Biskopsgården bor den för våld mot tjänsteman dömde vänsterextremisten ”Gaspar”, som egentligen heter Axel Rosengren. Axel är den som mest öppet manar sina anhängare till terrordåd. Axel driver tillsammans med Tor podcasten Komintern där han bland säger att terror inte behöver vara så genomtänkt utan att det är bättre med ”någon form av rättvisa” än ingen alls. Axel är lärare på Svartedalsskolan och är därmed inblandad i barnens fostran i ett utsatt område. 

I podden återfinns också Andreas Lind som förespråkar misshandel av borgerliga politiker.

En gäst i Komintern är Jonathan Pye som dömdes till fyra års fängelse efter Göteborgskravallerna 2001, straffet sänktes till knappt två år i Hovrätten. Pye var en av arrangörerna av kravallerna och kunde också bindas till en större mängd gatustridsvapen. Fem år efter kravallerna uttalar sig Pye i Expressen, han ångrar ingenting. Numera är han djupt engagerad i olika klimatorganisationer som är en kontaktyta mellan den förment parlamentariska vänstern och den utomparlamentariska. Bland annat deltog han 2019 i en olaglig blockad av Göteborgs Hamn, i sällskap med bland andra Teysir Subhi(fi) och Agneta Pleijel(mp), båda ledamöter i Göteborgs kommunfullmäktige.

En ofta förekommande gäst i podden är asyljuristen Miran Kakaee, som arbetar på Fridh Advokatbyrå. I podden ger har råd om hur vänsterextremister ska undvika att ställas till ansvar för sina brott. Kakaee har vid minst ett tillfälle gått till attack mot en motdemonstrant. När Exakt24 frågar arbetsgivaren om detta vägrar man att svara, kanske för att Kakaee drar in stora intäkter till byrån. Fridh Advokatbyrå rekommenderas i en rad vänsterextrema chat-forum och har bland annat företrätt Djurfront.

På INSIKT-TV hittar du VIDEOREPORTAGE.
Läs fördjupande artiklar på Insikt24.se!