I måndags höll Stockholms tingsrätt konkursförhandling mellan Bulletins ägare Tino Sanadaji och den skandalomsusade affärsmannen Jonas Galotta.

Galotta var tidigare sportchef för AIK och är i nuläget efterlyst av den schweiziska Kronofogdemyndigheten med miljonbelopp i skulder. I Sverige har han flera konkurser bakom sig där han har anklagats för utpressning av tidigare affärspartners. Han uppgav själv i tingsrätten att han hade spelat in sina kollegor när han arbetade på Bulletin.

▪ LÄS MER OM RÄTTSPROCESSEN: https://insikt24.se/skandalomsusad-affarsman-misslyckas-bulletin-klarar-sig-fran-konkurs/

Bulletin, å andra sidan, har också en konkurs bakom sig men har med tiden återhämtat sin ekonomi genom starka finansiärer och statligt presstöd. Sanadaji betraktar Galottas fodringar som bluffakturor och ser konkursförhandlingen som ett utpressningsförsök.

Igår meddelade Stockholms tingsrätt att Bulletin inte försätts i konkurs, vilket innebär att Jonas Galottas fordringar troligtvis aldrig kommer att betalas.

▪ VILL DU SE FLER INTRESSANTA REPORTAGE FRÅN SVERIGES DOMSTOLAR? Swisha 350 kr till 123 524 6871 för en prenumeration. Det går även att betala med kort för endast 49 kr/mån: http://insikt24.se/stod-insikt24/.

Dela klippet

På INSIKT-TV hittar du VIDEOREPORTAGE.
Läs fördjupande artiklar på Insikt24.se!